V prostorih Učno-izdelovalnega laboratorija Medpodjetniškega izobraževalnega centra se v teh dneh odvija Hekaton zelenih tehnologij in interneta stvari. Tekmovanje v soorganizaciji projekta NEW VET, Kariernega svetovanja in Učno-izdelovalnega laboratorija je namenjeno dijakom in študentom Šolskega centra Nova Gorica in cilj je preko sodelovanja, timskega dela ter interdisciplinarnega pristopa ponuditi rešitve na izzive, ki so jih prispevala lokalna podjetja.

Včeraj, 7. septembra smo uspešno izpeljali prvi dan Hekatona. Namenjen je bil spoznavanju dijakov in študentov, predvsem pa seznanjanju s funkcionalnimi in timskimi vlogami, ki jih zastopajo pri svojem delu. Poznavanje teh vlog je ključno za uspešno delo in sestavo tima, kjer bodo najbolj optimalno izkoriščeni človeški viri in potenciali posameznika. Dijaki in študentje so se seznanili z Belbinovimi timskimi vlogami, reševali so test prevladujočega timskega delovanja in se slednjič pomerili v prvem timskem izzivu; grajenju stolpa iz špagetov in sledkornih penic. Dijaki, študentje in mentorji so nalogo odlično opravili, nastalo je nekaj lepih izdelkov, ki so odraz usklajenega timskega dela.

Podjetja Business solutions, Gostol in Intra lighting so predstavila realne izzive, s katerimi se soočajo pri svojem delu. Ti izzivi bodo podlaga za snovanje novih idej in možnih rešitev, ki jih bodo udeleženci Hekatona skupaj z mentorji prispevali v naslednjih dneh.

Želimo si, da bi vse udeležence kreativnost in zagnanost spremljali še naprej ter da bi zasnovali veliko zanimivih rešitev na dane izzive.