Od septembra 2021 do konca aprila 2022 se bo  prakse  v okviru programa Erasmus+ v tujini udeležilo skupno 60 dijakov, ki se šolajo na Šolskem centru Nova Gorica. Do konca šolskega leta je načrtovanih še šest mobilnosti, istočasno pa gostimo tudi dijake iz tujine.

Jeseni 2021 so se dijaki udeležili izmenjav v Španiji, Avstriji, Italiji in na Hrvaškem. Izmenjave so bile izvedene v sosednjih državah zaradi lažje organizacije v primeru okužb s Covid-19.

Štirje dijaki Elektrotehniške in računalniške šole Nova Gorica so se februarja udeležili tritedenske izmenjave na Malti, kjer jih je v spremstvu profesorice sprejel generalni častni konzul Republike Slovenije, g. Nicolas A. Baldacchino. Opisal jim je naloge častnih konzulov RS in predstavil življenje Slovencev na Malti. Trije dijaki logistične smeri Strojne, prometne in lesarske šole so se februarja udeležili tritedenske prakse v Španiji. Prakso so opravljali v največjem logističnem centru v Andaluziji – Cruz Roja Española (Rdeči križ).

Marca letos sta se dva dijaka strojne smeri udeležila štiritedenske prakse v Rigi, v Latviji, pet pa jih je na prakso odšlo v Cordobo, v Španijo. Trenutno v Stuttgartu v Nemčiji pri podjetju MAHLE, ki je vodilni proizvajalec komponent za avtomobilsko industrijo, opravlja prakso pet dijakov tehnikov mehatronike. V prihodnjih dneh se v Estonijo in Avstrijo po nova praktična znanja odpravljata dve skupini dijakov Biotehniške šole v Šempetru pri Gorici.

Več o izmenjavah si lahko preberete tukaj.