KARIERNA ZGODBA

V okviru Kariernega svetovanja bomo 12. junija na Šolskem centru Nova Gorica, v prostorih Medpodjetniškega izobraževalnega centra, gostili Roka Perica iz podjetja Intra lighting.

Rok je diplomant programa Mehatronike, ki je svoje delovne  izkušnje na področju elektronike in strojništva nabiral že vse od srednješolskih dni. Poleg rednega obštudijskega dela na visoko-tehnološkem podjetju Mahle je samostojno sodeloval pri razvoju večih start-up produktov s podjetji, ki so svojo podjetniško pot začeli na platformi Kickstarter. Med najodmevnejše izume vsekakor sodi ‘pametna svetilka za kolo’, ki jo je razvil za sedaj ameriško podjetje FlyKly. Takoj po diplomiranju se je zaposlil kot razvojni inženir elektronike v podjetju Intra lighting, kjer je postal pionir razvoja LED razsvetljave. Danes ima po skoraj desetletju razvojnega dela za seboj dva patenta, že kar nekaj več-milijonskih projektov ter več kot 200 razvitih LED tiskanih vezij, ki se v Intrinih lučeh izvažajo po celem svetu.

Rok Peric bo z dijaki in strokovnimi delavci delil svojo karierno zgodbo v sredo, 12.6.2019, od 10.15 do 11.00 v Medpodjetniškem izobraževalnem centru (3. nadstropje, predavalnica N3-11 in N3-12.

Informacije in prijave: Ana Lenščak, strokovna delavka za karierno svetovanje, email: ana.lenscak@scng.si, Tel: 056205798

 

Lepo vabljeni, da prisluhnite zanimivi karierni zgodbi!