V ponedeljek, 10. fabruarja smo v okviru Kariernega svetovanja ŠCNG in mesečnih dogodkov Karierne zgodbe gostili legendo avtošporta, Slavka Komela, ki za volanom reli vozila že tretje desetletje uspešno premaguje ovinke. Slavko Komel je svojo kariero relista začel na sovoznikovem sedežu, kmalu pa je presedlal za volan.

Slavko Komel je z dijaki našega centra delil svoje spomine na prve prevožene kilometre v časih, ko je bil avtošport v naših krajih še popolnoma v povojih, predstavil nam je tudi nekaj hudomušnih in predvsem zabavnih anekdot, ki so se zgodile med hitro vožnjo po ovinkih. Izpostavil je, kako je kljub številnim finančnim vložkom, ki jih reli kot šport zahteva, lahko vztrajal vsa leta.

Posebej zanimivo je bilo za poslušalce tudi dejstvo, da ga je spremljal desetletni sin Tai, ki je v minuli sezoni zasedel mesto državnega prvaka v minu motu, adrenalin in ljubezen do hitrosti je tako rekoč družinska stalnica. Tai je opisal svoje prve izkušnje z dirk v mini motu, povedal, kaj ga pri tem najbolj privlači in tudi, kako se je njegova ljubezen do motorjev pravzaprav rodila in kakšen je bil vpliv očeta Slavka.

V pogovoru s strokovno sodelavko za karierno svetovanje sta gosta izpostavila tudi, katere lastnosti mora imeti dober dirkač, kako jih razvijaš in uriš, s seboj sta pripeljala tudi motor za mini moto in vso pripadajočo opremo.

Dijaki so tudi po končani karierni zgodbi z navdušenjem postali in se pogovarjali z obema gostoma.