Za dobro jutro sta nas v okviru Kariernega svetovanja in mesečnih dogodkov KARIERNA ZGODBA na Medpodjetniškem izobraževalnem centru Nova Gorica obiskala predstavnika društva VTIS, Dunja Zorman in Jurij Ličen, z dijaki in strokovnimi delavci sta delila svoje izkušnje študija in bivanja v tujini ter svoji zanimivi karierni zgodbi.

Dunja Zorman je sinologinja in sociologinja, ki je svojo študijsko pot sklenila na Kitajskem, izpostavila je, da je preko usvajanja in urjenja v novem jeziku posvojila tudi kulturo in načine razmišljanja, hkrati pa tudi, da ji nekateri odtenki kitajske kulture nikoli ne bodo lastni. Trenutno deluje kot voditeljica, mediatorka in organizatorka dogodkov, znanje jezika in izkušnja v tujini sta ji obogatila obzorja v vseh pogledih. Dijakom je svetovala, naj se nikoli ne ustrašijo izzivov in novosti in naj ne kolebajo preveč v svojih odločitvah, naj se dobro informirajo in nato energično zakorakajo v odločitve.

Jurij Ličen je študij arhitekure končal v Ljubljani, nato pa je na magistrski stopnji nadaljeval v Londonu. Izpostavil je številne povezave in možnosti, ki so se mu odprle z izbiro tega študija, hkrati pa tudi, da so čisto vse priložnosti odvisne od naše volje, od tega, ali smo dovolj odprti in entuziastični, da vidimo in zagrabimo priložnosti. Mladim je priporočil, da poiščejo v sebi entuziazem, ta naj jih vedno vodi in s to sestavino bodo vedno našli načine in poti do uspeha.

Obema sogovornikoma in Društvu VTIS se lepo zahvaljujemo za sodelovanje in motivacijo.

Jurija in Dunjo smo prosili tudi za poslanico ali karierni nasvet, prisluhnite, kaj sta povedala.

.