Karierni sejem Moje Delo.com

V prostorih Medpodjetniškega izobraževalnega centra, je letos prvič potekal Karierni sejem Moje Delo.com. Na sejmu se je predstavilo več kot dvajset potencialnih delodajalcev iz lokalnega okolja (Goinfo, Goap, Zavarovalnica Triglav, PoliDent, Fructal, Mercator, Gostol, Lidl, itd.).

Obiskovalci sejma so se lahko udeležili tudi raznih predavanj in delavnic. Na predavanju Kariera 1 na 1, so poslušalci spremljali zanimiv pogovor med direktorjem MAHLE Electric Drives Slovenija, Milošem Požarjem in direktorjem Šolskega centra Nova Gorica, Miranom Saksida.

Sledila je delavnica Moje Prvo Delo: Uspešno iskanje zaposlitve za mlade iskalce, katere namen je bil predstaviti znanja in veščine, ki so potrebna za uspešen vstop na trg dela. Delavnico je izvedel predavatelj Gorazd Prah.

Obiskovalci so se lahko udeležili tudi tečaja Excel vrtilne tabele pod vodstvom Gorana Grašiča.

Predavateljica Sara Kozlovič iz Zavoda za zaposlovanje, je spregovorila o temi Z mreženjem do novih zaposlitvenih priložnosti. Koordinatorka Špela Pogačnik iz Nacionalnega centra Europass, pa je vodila predavanje z naslovom Pregledna oblika, učinkovita vsebina: Osebna predstavitev s pomočjo sistema Europass.

Na zadnjem predavanju v okviru Kariernega sejma na temo Kakšne kompetence potrebujemo na sodobnem trgu dela?, so obiskovalci prisluhnili predavatelju dr. Dejanu Hozjanu (koordinator mag. štud. prog. Izobraževanje odraslih in razvoj kariere).

Udeleženci so na dogodku imeli tudi možnost izboljšati svoj CV in se posvetovati s kariernimi strokovnjaki. Prav tako so lahko  izkoristili priložnost za brezplačno portretno fotografiranje v Foto Kotičku in psihometrično testiranje.

V okviru dogodka so tako delodajalci spoznali veliko ustreznih kandidatov in si zgradili bazo potencialnih sodelavcev, obiskovalci dogodka pa dobili priložnost za zaposlitev.

Več utrinkov si lahko pogledate na spodnjih fotografijah in v galeriji slik uradnega fotografa Kariernega sejma MojeDelo.com, Klavdija Žitnika.

 

Fotograf: Klavdij Žitnik

 

Pripravila: Ana Lenščak