V četrtek, 13. februarja je v konferenčnem centru Pinta, igralniško-zabaviščnega centra Perla, Hit d. d.  potekal zaključni dogodek Zavoda Pospešek. Dogodek je nastajal v sodelovanju Zavoda Pospešek, Primorskih novic in Kariernega svetovanje Šolskega centra Nova Gorica.

Prireditev se je odvijala v dveh delih, prvi del je bil namenjen dijakom in študentom Šolskega centra Nova Gorica in smo ga poimenovali Karierni stiki. Dijaki ERRŠ-ja, SPLŠ-ja, Tehniške gimnazije in Višje strokovne šole so se v tem delu mrežili s predstavniki podjetij in spoznavali zanimive karierne zgodbe posameznikov, ki svojo karierno pot gradijo v podjetjih: Cosylab, Mediana, Apridesol, Robotina, Cresus, Instrumentation Technologies in Detekta.

Dijaki so povedali, da je bil dogodek zanimiv, ker so imeli priložnost spoznati nekatere poklice in področja, ki so jim bila pred tem dogodkom neznana. Posebej dragoceno je bilo zanje tudi to, da so jim posamezniki zaupali svoje osebne karierne zgodbe in so imeli tako priložnost slišati izkušnje posameznikov.

Sledila je okrogla miza, katere častni pokrovitelj je bil predsednik Marjan Šarec, ki je občinstvu namenil govor o tem, kako pomembna so pri ustvarjanju karierne poti in priložnosti osebna prizadevanja posameznika in njegova senzibilnost za možnosti, ki se pojavljajo v okolju.

Okroglo mizo je vodila novinarka Primorskih novic, Vesna Humar in kot govorniki so na okrogli mizi sodelovali: Marjan Batagelj, gospodarstvenik; Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina; mag. Tanja Kožuh, direktorica PTP; Nastja Bremec, plesalka in doc. dr. Matjaž Humar, Inštitut Jožef Štefan. Na okrogli mizi so bile predstavljene izkušnje mladih in delodajalcev, načeli so dileme in izzive zaposlovanja in sodobnega trga dela.