Šolski center Nova Gorica je partner v Erasmus+ projektu NEW VET.  Ena izmed aktivnosti, ki smo jih izvedli v sklopu projekta je tudi Networking Cafè, dogodek, katerega namen je bil spodbujati in krepiti mreženje med partnerji iz različnih držav.

Veseli smo, da smo lahko ta dogodek povezali z obiskom delegacij iz Finske, Estonije in Nemčije, ki so 5. aprila 2022 bili pri nas. Finski dijaki, skupaj z učitelji so bili na dvo-tedenski izmenjavi, kjer so v našem UIL delali na razvoju aplikacij z uporabo virtualne resničnosti (več is lahko preberete tukaj). Dijake in učitelje iz Estonije in Nemčije pa je v sklopu projekta SUIT, Erasmus+  gostila Tehniška gimnazija. Dogodka so se udeležili tudi partnerji projekta NEW VET iz Francije, Italije in Nemčije.

To pestro dogajanje na Šolskem centru v začetku aprila je bilo povod za organizacijo skupnega druženja, povezovanja, mreženja in izmenjave pogledov na poklicno izobraževanje in usposabljanje. Networking Cafè se je odvijal v Učnem izdelovalnem laboratoriju, prostoru, ki je namenjen spodbujanju ustvarjalnosti, iskanju novih pristopov k reševanju izzivov, mentorstvu, grajenju kompetence z vseh področij, ki so ključ do uspeha. To je kraj, kjer se dijaki, učitelji in podjetja srečujejo in skupaj delajo na konkretnih izzivih.