Projekt se izvaja v sklopu programa ERASMUS+ KA3 (ključni ukrep 3).

S projektom razvijamo in iščemo nove načine in modele sodelovanja med poklicnimi šolami in podjetji na področju učenja, ki temeljijo na praktičnih izkušnjah posameznika (work based learning/WBL) ter na področju sodelovanja učiteljev z mentorji in strokovnjaki v podjetjih.

Modele bomo oblikovali v skladu s potrebami industrije, trendi prihodnosti in predvsem mladimi generacijami, katerih percepcija učenja in dela je drugačna od obstoječih modelov in zato tudi neprimerna.

V projektu RAY sodeluje  7 partnerjev: poleg ŠCNG, ki je koordinator projekta, sodelujejo še MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o., RRA severne Pimorske d.o.o., Center RS za poklicno izobraževanje, SATAEDU center iz Finske, razvojna agencija Prizztech iz Finske ter organizacija Tknika iz Španije.

Cilj projekta z novimi modeli mladim generacijam omogočiti razvoj lastnega potenciala, ustvariti kvalitetno mrežno sodelovanje med mladimi, podjetji in učitelji mentorji ter na tak način ustvarjati mlado delovno silo, ki se bo lahko maksimalno približala in zadostila potrebam trga dela.

Pričakovani rezultati: inovativni model za WBL na področju avtomobilske industrije ter inovativni model sodelovanja med učitelji in mentorji ter strokovnjaki v podjetjih. Oba modela bomo v drugem letu projekta pilotirali skupaj z Mahle EDS d.o.o. v oddelku elektrotehnikov, strojnih tehnikov ter mehatronik tehnikov.

Več informacij o projektu najdete na http://ray.scng.si/

 

RAY leaflet

 

Trajanje projekta: 1.9.2017 – 15.10.2019

Koordinator/ka na ŠC Nova Gorica: Tjaša Petelin Bačar
e-pošta: tjasa.bacar@scng.si
telefon: 05/62-05-699