V okviru kariernega svetovanja, so se nekateri dijaki Šolskega centra Nova Gorica udeležili zaposlitvenega razgovora, ki je potekal s podjetjem Outfit7. Namen razgovorov je bil, da udeleženci na razgovorih izkusijo, kako zaposlitveni intervju izgleda ter vzpostavijo stik z  delodajalci. Razgovori so potekali online preko zoom-a.

Dijaki so se na razgovor pripravili in delodajalcu poslali motivacijsko pismo in življenjepis. V dogovoru s kadrovsko službo podjetja Outfit7, so se dijaki dogovorili za termine izvedbe razgovorov. Vsak dijak je imel na voljo 30 minut časa, da je v okviru intervjuja odgovoril na delodajalčeva zastavljena vprašanja. Po končanem razgovoru so dijakom spraševalci iz kadrovske službe podjetja, podali še povratno informacijo in smernice za izboljšanje predstavitve na razgovorih.

Dijaki so z udeležbo na razgovorih spoznali in pridobili izkušnje, kaj od kandidata pričakujejo delodajalci, kakšna vprašanja postavljajo, kako pomembna je priprava na zaposlitveni razgovor ter kako se lahko bolje pripravijo za nadaljnje intervjuje.

Po opravljenih razgovorih, so dijaki izpolnili še elevacijske vprašalnike o izvedbi simulacije zaposlitvenega razgovora. Nekaj vtisov s strani udeležencev, si lahko preberete v naslednjih zapisih:

“S tem razgovorom sem videla, kako razgovor poteka in naslednjič ko bom imela razgovor me ne bo tako strah. Razgovor bi priporočila tudi sošolcem saj je bil zelo dobra izkušnja”.

“Meni se zdi to zelo dobra izkušnja. Če bo še kakšen tak razgovor bi z veseljem šla.”

“Menim da je dobra in pomembna izkušnja.”

“So neprecenljiva izkušnja za začetnike, zato podpiram te dejavnosti”.

Na spodnjih fotografijah si lahko ogledate, kako so zaposlitveni intervjuji potekali.

 

 

Simulacija zaposlitvenega razgovora je nastala v okviru projekta POŠ 2017-2021, Kariernega svetovanja ŠCNG, sofinanciranega s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Evropskega socialnega sklada.