Eden izmed dijakov, ki v Učno izdelovalnem laboratoriju opravljajo prakso, si je za projekt izbral modeliranje letala.

Začel je s serije vodičev, ki so mu dale osnovno razumevanje, kako program obravnava oblikovanje preprostih oblik, sledil pa je z oblikovanjem specifičnih ukrivljenih površin z absolutno matematično popolnostjo.

Morda ste že videli, da smo že govorili o Blenderju in o projektih, ki so jih naši dijaki in obiskovalci v zadnjem času začeli. Izdelovali so vse od krofov do robotov in celo super avtomobilov, kot je Corvette C7 Stingray.

Podobne projekte so izdlovali tudi v Inventorju, ki se pa izkaže na povsem drugem področju. Medtem ko je Blender odličen za modeliranje vseh vrst različnih stvari, je Inventor fantastičen pri modeliranju zelo specifičnih in natančnih oblik.

Če pa se vrnemo na našega dijaka, moram reči, da me je impresiral s svojim najnovejšim projektom. Avtorsko letalo z nekaj značilnostmi modelov Embraer letalske družbe. Le to se je izkazalo za izjemno dober projekt za začetnike na področju CAD modeliranja in zagotovo ga bomo predlagali kot projekt prihodnjim navdušencem 3D oblikovanja.

Z nami je delil, da je imel največ težav s modeliranjem pristajalnih koles in poglobljenih delov trupa.