V prostorih Učno-izdelovalnega laboratorija Medpodjetniškega izobraževalnega centra se v teh dneh odvija Hekaton zelenih tehnologij in interneta stvari. Tekmovanje v soorganizaciji projekta NEW VET, Kariernega svetovanja in Učno-izdelovalnega laboratorija je namenjeno dijakom in študentom Šolskega centra Nova Gorica in cilj tekmovanja je preko sodelovanja, timskega dela ter interdisciplinarnega pristopa ponuditi rešitve na izzive, ki so jih prispevala lokalna podjetja: Business solutions, Gostol in Intra lighting.

Tretji dan Hekatona zelenih tehnologij in interneta stvari je bil v znamenju priprave vitkega poslovnega modela za idejo, ki jo je posamezni tim izbral kot rešitev na dane izzive podjetij. Udeleženci so se zagnano polotili izpolnjevanja različnih segmentov poslovnega načrta, ki jih je potrebno upoštevati, ko želimo svojo idejo predstaviti širši javnosti; govorimo o upoštevanju stroškov, ki lahko nastanejo za implementacijo ideje, poti do kupcev, edinstvene ponujene vrednosti naše ideje ali rešitve idr. Udeleženci bodo prav na podlagi kvalitetno pripravljenega poslovnega načrta lahko tudi ustrezno pripravili kratek predstavitveni govor, ki bo v sklepni fazi tekmovanja odločilen in bo eno od ekip tudi pripeljal do zmage.

Veseli smo pozitivnih odzivov na tekmovanje, ki jih izražajo udeleženci, posebej pa nestrpno pričakujemo predstavitev idej, saj ekipe kar kipijo od ustvarjalnosti in delovne vneme.