Četrtkovo jutro sta popestrila trikratna državna prvaka v reliju, Rok Turk in Blanka Kacin. Z dijaki in strokovnimi delavci sta delila svojo karierno zgodbo, povezano z avtošportom.

Predstavila sta svoje začetke v avtošportu in pri soočanju s hitrostjo, Rok Turk se je s tem srečeval že kot otrok, adrenalin in hitrost sta ga namreč že od nekdaj navduševala. Blanka pa se je z avtošportom srečala kasneje, najprej kot navijačica, že kmalu pa jo je reli tako pritegnil, da se je poskusila kot sovoznica. Pri tem športu ji je bila všeč predvsem pozitivna energija, ki veje iz dirkačev.

S publiko sta delila svoje izkušnje s prvih reli dirk, izzive in priložnosti, ki jih prinaša avtošport. Predstavila sta tudi, kako potekajo priprave na dirke in kaj je pri tem posebej pomembno.

Dijaki so imeli preko aplikacije možnost obema gostoma postavljati vprašanja in nabralo se jih je kar nekaj. Zanimalo jih je predvsem: kakšna je vloga sponzorjev v tem športu, kako je ta šport podprt v Sloveniji in kako v tujini, kakšen je finančni zalogaj za opravljanje tega športa, specifike dirkalnika, ki ga trenutno upravlja Rok Turk in še in še.

Z dijaki smo se pozabavali tudi s prebiranjem Blankinih relijskih zapiskov in ugotovili, da je to delo zelo naporno, odgovorno in zahteva zelo veliko mero sodelovanja in sinergije med voznikom in sovoznikom.