Si dijak, učitelj ali mentor v podjetju?

Sodeluj in odpotuj v Berlin!

Šolski center Nova Gorica promovira natečaj, ki se je začel v okviru projekta KA3 – NEW VET, ki ga financira program ERASMUS+ »Deli svojo zgodbo« in s tem prispevaj k spodbujanju poklicnega usposabljanja (v angleščini kratica VET pomeni poklicno izobraževanje in usposabljanje) kot zmagovalno izbiro, s pripovedovanjem izkušenj dijakov in študentov poklicnega izobraževanja ter učiteljev in mentorjev v podjetjih.

Na natečaju bodo sodelovale vse partnerske države projekta NEW VET (Francija, Grčija, Italija, Nemčija in Slovenija). Iz vsake države bodo izbrani 3 zmagovalci (po en za vsako kategorijo: dijaki, učitelji in mentorji v podjetjih), ki bodo lahko brezplačno sodelovali na Evropskem tednu poklicnih spretnosti 2020, ki bo potekal v Berlinu od 9. do 13. novembra 2020. Zmagovalci bodo sodelovali tudi na nacionalnih dogodkih Tedna poklicnih spretnosti, ki jih organiziramo partnerji projekta NEW VET.

Leta 2016 je Evropska komisija začela pobudo »Evropski teden poklicnih spretnosti«, da bi spodbudila posameznike vseh starosti, da »odkrijejo svoje talente«, izboljšala privlačnost in podobo poklicnega usposabljanja.

Če želiš sodelovati, sledi naslednjim preprostim korakom in deli svojo zgodbo:

1) Obišči spletno stran, ki jo je posvetila Evropska komisija, “Delite svojo zgodbo”. Preberi objavljene zgodbe in poišči navdih za svojo zgodbo!

2) Izpolni kratek prijavni obrazec in povej nam svojo zgodbo v največ 1.000 znakih (zakaj si se odločil/-a za poklicno izobraževanje in usposabljanje, kako se je začela tvoja pot, kaj si se naučil/-a iz lastnih izkušenj…). Naloži sliko, ki bo zgodbo nadgradila in bo s tem tvoja zgodba postala navdih za tiste, ki razmišljajo o poklicnem izobraževanju in usposabljanju, ter jih spodbudila, da odkrijejo svoj talent.

3) Ko boš oddal/-a svojo zgodbo, jo bodo partnerji projekta NEW VET ocenili in lahko bo objavljena na spletni strani, ki bo namenjena zgodbam Evropskega tedna poklicnih spretnosti.

4) Zmagovalci najboljših izbranih zgodb iz vsake posamezne skupine bodo sodelovali na državni podelitvi nagrad, ki bo potekala v mesecu oktobru 2020 v Novi Gorici, skladno z zdravstvenimi ukrepi in priporočili, sprejetih s strani nacionalnih organov.

5) Vodje projektov bodo neposredno kontaktirali tri zmagovalce iz vsake partnerske države, ki jih bodo obvestili o brezplačnem sodelovanju na Evropskem tednu poklicnih spretnosti 2020.

Izkoristi priložnost! Deli svojo zgodbo o uspehu v poklicnem izobraževanju in usposabljanju »VET« najpozneje do 15. 9. 2020.

Za sodelovanje na natečaju klikni TUKAJ!

#DiscoverYourTalent #EUVocationalSkills