Včeraj, 11. 11. 2020, se je v sklopu projekta NEW VET in Evropskega tedna poklicnih spretnosti, v organizaciji Medpodjetniškega centra Šolskega centra Nova Gorica, preko spleta odvijala slavnostna podelitev nagrad Hekaton in Deli svojo zgodbo 2020.

Na podelitvi nagrad smo gostili mestnega svetnika občine Nova Gorica, Luko Manojloviča, ambasadorko Evropske komisije za poklicno in strokovno izobraževanje v Sloveniji in Evropski teden poklicnih spretnosti 2020, Adrijano Hodak in slavnostnega govornika direktorja strateškega inoviranja GEN-I, dr. Dejana Paravana.

Dotaknili smo se tem s področja poklicnega izobraževanja in usposabljanja v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti  2020 ter trendov iz področja energetike, obnovljivih virov energije ali zero waste home. Zmagovalci Hekatona ekipe Green me (Edi Medvešček, Tjaž Valentinčič, Aljaž Starc, Miha Mirt in Matej Bunc) so predstavili svoj zmagovalni pič in tako predstavili rešitev izziva, kako ljudi  spodbuditi k bolj odgovornemu ravnanju z odpadki. Za nagrado so člani zmagovalne ekipe prejeli vsak svoj električni skiro. Ostali udeleženci Hekatona so prejeli nagrade, ki so jih prispevala lokalna podjetja Business Solutions, Gostol in Intra lighting, ki so prav tako prispevala izzive.  Na podelitvi smo razglasili tudi tri zmagovalce natečaja Deli svojo zgodbo 2020 iz treh različnih kategorij (učitelj in dijak poklicnih smeri ter mentor v podjetju).  V kategoriji dijak poklicne smeri je zmagala zgodba dijakinje srednje zdravstvene šole v Novi Gorici, Patricije Fučko, ki je predstavila svojo izkušnjo s praktičnega usposabljanja v CIRIUS-u v Vipavi. Naslednja zgodba, ki je prepričala štiričlansko komisijo v kategoriji učitelj, pa je zgodba učitelja Matjaža Marušiča, ki poučuje praktični pouk s področja elektrotehnike. Najboljša zgodba mentorja v podjetju pa je zgodba mentorice Tine Zgaga iz podjetja Business Solutions, ki je sodelovala kot mentorica pri projektu Next Talent Hub, ki je stičišče ustvarjanja, učenja in tudi nov način kadrovanja. Vsi trije nagrajenci bodo prejeli prenosne računalnike, za kar jim iskreno čestitamo. Hvala tudi vsem ostalim, ki so sodelovali na natečaju in se odločili ubesediti ter z nami deliti svoje izkušnje s področja poklicnega izobraževanja in usposabljanja.