Vodene aktivnosti so imele kot glavni cilj poglobitev in razvoj medsebojnih odnosov zaposlenih z namenom lažjega delovanja v timu.

Dan smo začeli z ogledom Sirarskega muzeja Kobarid, kjer nam je bilo predstavljeno planinsko pašništvo in sirarstvo v Posočju.  Ogledali smo si staro sirarno z ognjem pod kotlom, arhivsko klet, kjer zorijo stare sire Tolmince, ter ogled zaključili z degustacijo izdelkov Planika. Preizkusili smo se lahko tudi v molži na modelu krave, za nekaj dodatnega smeha pa je poskrbela še skupinska fotografija z virtualno kravico.

Po krajšem postanku za osvežitev, je sledil prijeten sprehod do slapa Kozjak, do katerega sta nas vodila lepo urejena pešpot ter prijeten hlad. Zapeljali smo se še do italijanske kostnice nad Kobaridom iz leta 1938, kjer počivajo posmrtni ostanki italijanskih vojakov padlih med 1. svetovno vojno na tem območju, in uživali v razgledu. Druženje smo zaokrožili z okusnim kosilom ob Nadiži, na katerem smo si izmenjali primere dobrih praks, bili smo seznanjeni z izzivi, ki jih prinaša prihodnost, ter se domov vrnili polni prijetnih vtisov.

Ocenjujemo, da je izvedena aktivnost prispevala k tesnejšemu sodelovanju med zaposlenimi, kar bo posledično pozitivno vplivalo na ravni dela organizacije.